1.3 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 2:50
No menu items!

SC Romstrade SRL, firma lui Nelu Iordache, intră în insolvenţă

spot_img

SC Romstrade SRL, firma lui Nelu Iordache, intră în insolvenţă

SC Romstrade SRL, firma administrată de Nelu Iordache, intră în insolvenţă, conform hotărârii de luni a Tribunalul Giurgiu, care a admis cererea creditoarei SC Agroindustrial Construct SRL.

Prin aceeaşi sentinţă, instanţa a decis să ridice în totalitate dreptul de administrare al debitorului, odată cu desemnarea administratorului judiciar. De asemenea, instanţa a dat dispoziţie tuturor băncilor la care firma Romstrade are disponibil în conturi să nu dispună de acestea fără ordin al judecătorului sindic sau administratorului judiciar, obligaţia de înştiinţare a băncilor revenind administratorului judiciar.

“În temeiul art.35 din lege, instanţa pune în vedere debitoarei ca în termen de 10 zile de la data deschiderii procedurii să depună actele prevăzute de art.28 alin.1 din lege, în caz contrar urmând a fi sesizate organele competente, conform art.147 din Legea nr.85/2006. În baza art.44 din Legea nr.85/2006 obligă debitoarea să pună la dispoziţia administratorului judiciar informaţiile cu privire la activitatea acesteia , precum şi lista cuprinzând transferurile patrimoniale efectuate în cele 120 zile anterioare deschiderii procedurii. Fixează termen limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor asupra averii debitoarei la data de 25 ianuarie 2013 Fixează termen limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului preliminar al creanţelor la data de 15.02.2013. Fixează termen limită pentru depunerea contestaţiilor la tabelul preliminar la data de 04.03.2013. Fixează termenul de definitivare a tabelului creanţelor la data 20.03.2013. Fixează data primei şedinţe a adunării creditorilor la data de 21.02.2013”, se precizează în decizia Tribunalului Giurgiu.

De asemenea, instanţa a numit ca administrator judiciar provizoriu până la data primei adunări a creditorilor societatea profesională Casa de Insolvenţă Transilvania – Filiala Bucureşti.

Tribunalul Bucureşti a admis, în 2 decembrie, propunerea procurorilor DNA şi a decis arestarea pentru 29 de zile a omului de afaceri Nelu Iordache.  C.I.