16.9 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 21:17

Satu Mare: Ovidiu Silaghi a obținut mandatul de deputat în Colegiul 2 (REZULTATE FINALE)

spot_img

Ovidiu Silaghi a obținut mandatul de deputat în Colegiul 2 Satu Mare din partea alianței PSD-UNPR-PC

Ovidiu Silaghi va fi urmărit penal pentru trafic de influență

Ovidiu Silaghi a câștigat detașat alegerile parțiale pentru postul de deputat, organizate în Colegiul 2 din Satu Mare, în vreme ce Dan Diaconescu s-a situat pe locul patru.

Astfel, potrivit rezultatelor finale furnizate de Biroul Electoral Județean Satu Mare, Ovidiu Silaghi a obținut 8.073 de voturi, fiind urmat de Nagy Szabolcs (UDMR) – 6.403 voturi, Ileana Blidar (PDL) – 2.696, Dan Diaconescu (PP-DD)  – 2.651, Sergiu Băbășan (FC)  – 1.554 și Laura Bota (PMP) – 1.070.

În Colegiul 2 au fost exprimate 22.447 de voturi din totalul celor 66.635 de alegători înscriși în listele electorale permanente.

Duminică seara, după anunțarea rezultatelor exit-poll, Ovidiu Silaghi și-a exprimat speranța ca, împreună cu președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, să poată reface Uniunea Social Liberală, fiind convins că acest semnal se va da din toată țara.

Ovidiu Silaghi s-a înscris în PSD cu o zi înainte de termenul-limită pentru depunerea candidaturilor pentru Colegiul 2 Satu Mare, după 25 de ani în care a fost membru PNL, el ocupând de-a lungul timpului mai multe funcții publice precum cea de ministru, deputat sau europarlamentar. Silaghi a candidat din partea alianței PSD-UNPR-PC și a fost susținut și de PNL Satu Mare.

R.D.