23.8 C
București
miercuri, 16 iunie 2021 - 14:36

Șase români au speriat America. Au furat bani de la peste 600 de biserici. Prejudiciu de cel puțin 700.000 de dolari

spot_img

Patru români stabiliți în Florida au fost arestați după ce au furat cecuri de donație din cutiile poștale de la peste 600 de biserici din SUA. Prejudiciul se ridică la peste 700.000 de dolari.

Patru persoane au fost arestate și alte două sunt căutate în ceea ce autoritățile numesc „Operațiunea să nu furi”. Românii sunt acuzați de conspirație pentru înșelătorie, înșelătorie, jaf, deținere ilegală de informații de identificare personală și spălare de bani.

Anchetatorii americani au stabilit că românii au furat cecurile de donații trimise prin poștă și le-au încasat folosind o rețea complexă de conturi bancare, a anunțat Departamentul de aplicare a legii din Florida, citat de ABC News.

Grupul avea „baza” în Orlando, însă a călătorit în toată Florida și alte state pentru a desfășura activități criminale, au declarat anchetatorii. În total, autoritățile au identificat 636 de biserici care le-au căzut victime românilor, doar 355 dintre acestea fiind din Florida.

Potrivit autorităților, românii au cheltuit banii pe mașini, alimente, îmbrăcăminte și au transferat mare parte din bani în România.