0.2 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 7:10
No menu items!

Şase poliţişti din Bacău, acuzați că luau zilnic șpagă de la șoferii opriți în trafic

spot_img

Șase polițiști din localitatea Dărmănești, din județul Bacău, sunt anchetați de procurori pentru că ar fi luat șpagă de la șoferi ca să nu îi sancționeze.

Potrivit DGA, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, împreună cu poliţiştii anticorupţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie, fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea, în cursul acestui an, a unor infracţiuni de luare de mită de către şase agenţi de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bacău – Poliţia Oraşului Dărmăneşti, în legătură cu aplicarea/neaplicarea sancţiunilor contravenţionale pentru contravenţii constatate la regimul rutier.

Dosarul penal a fost iniţiat ca urmare a unui apel la linia Call Center anticorupţie a DGA.

“Astfel, în cursul zilei de 17 noiembrie 2021, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău şi ofiţerii de poliţie judiciară ai D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Bacău, împreună cu alte 4 servicii judeţene anticorupţie (Vaslui, Iaşi, Covasna şi Suceava), ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, efectuează percheziţii domiciliare în 5 locaţii, dintre care una la sediul unei instituţii publice, fiind puse în executare 6 mandate de aducere precum şi ordonanţe de ridicare de înscrisuri”, a transmis DGA.

Persoanele respective urmează să fie duse pentru audieri la sediul Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău

Conform unor surse judiciare, instituţia publică unde au loc percheziţii este Poliţia oraşului Dărmăneşti, de unde agenţi de la Rutieră şi Ordine publică sunt suspectaţi că opreau şoferi în trafic pentru diverse contravenţii şi le cereau bani pentru a nu-i amenda. Sumele cerute erau cuprinse între 400 şi 500 de lei, iar polițiștii făceau acest lucru zilnic.

                                                                                                                 Adina Silav