6.1 C
București
joi, 15 aprilie 2021 - 2:20

“Șarpele” către “lupul-alfa”: “Șarpele este simbolul vindecării. După vindecare vine întinerirea”. La PNL

Rareș Bogdan nu lasă ziua să treacă și-i dă replica șefului său de partid, Ludovic Orban, care s-a arătat dezamăgit că europarlamentarul s-a dovedit a fi un “șarpe”.

Bogadn susține că nu vrea să intre în polemică cu Orban, dar îi reamintește, din Legendele Olimpului, că șarpele este un animal nobil pentru medicină.

“Dacă s-a referit la șarpe, poate Ludovic Orban s-a referit știind că medicina consideră șarpele un simbol la vindecării, sau poate s-a referit la faptul că bunul Dumnezeu i-a poruncit lui Moise să facă un șarpe de aramă, astfel încât oamenii care sunt mușcați de șerpi să se uite la el și să fie vindecați”, a spus Rareș Bogdan miercuri, la Digi24. 

El a adăugat apoi că “după vindecare vine relansarea, întinerirea și cred că putem face analiza vorbelor lui Ludovic Orban în această logică”. Aici nu se știe dacă europarlamentarul nu a făcut vreo aluzie la schimbarea conducerii partidului, care va avea loc la congresul PNL anunșat pentru acest an.

Ludovic Orban a declarat, marți seară, într-o emisiune tv, că este dezamăgit de prim-vicepreşedintele partidului Rareş Bogdan, din cauza criticilor pe care acesta le face la adresa unor lideri ai partidului. Întrebat dacă Rareş Bogdan este şarpele pe care l-a crescut în partid, liderul liberal a răspuns „Nu l-am crescut eu, că era crescut”. 

Nu este prima dată când replicile celor doi din spațiul public atrag atenția tuturor. La începutul acestui an, europarlamentarul îl critica pe Orban și spunea despre el că ” i s-a umflat capul și s-a crezut lupul-alfa, iar partidul e pe un butoi cu pulbere”.