2.9 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 12:22
No menu items!

Sarkozy: Mitul egalităţii de drepturi şi responsabilităţi între toate statele UE trebuie să înceteze

spot_img

Fostul președinte al Franței pledează pentru reformarea în profunzime a Uniunii Europene

Nicolas Sarkozy rămâne sub investigaţie în dosarul Bettencourt

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy propune reconfigurarea profundă a politicii europene a Franţei, subliniind că “mitul egalităţii de drepturi şi responsabilităţi între toate statele UE” trebuie să înceteze, potrivit unui editorial publicat în Le Point înaintea scrutinului europarlamentar.

Nicolas Sarkozy pledează pentru reformarea în profunzime a Uniunii Europene, “garantul unui model de civilizaţie“, vorbind de formarea “unei mari zone economice franco-germane“, potrivit editorialului apărut în publicaţiile Le Point şi Die Welt.

Declaraţiile lui Sarkozy vin în contextul scrutinului europarlamentar, în care Uniunea pentru o Mişcare Populară riscă să fie depăşită în Franţa, potrivit sondajelor, de partidul ultranaţionalist Frontul Naţional.

În plus, liderul de centru-dreapta vrea “suspendarea imediată” a actualului model Schengen şi crearea unui sistem de liberă circulaţie “Schengen II”, la care să adere statele UE care au adoptat aceeaşi politică în domeniul imigraţiei.

Nu este un paradox să pledăm în acelaşi timp pentru Europa şi pentru protejarea identităţii noastre, a specificităţii modelului nostru. Trebuie să fim atât europeni, cât şi francezi“, a subliniat Sarkozy.

“Trebuie să încetăm să credem în mitul egalităţii de drepturi şi responsabilităţi între toate statele membre UE”, a insistat Sarkozy.

R.D.