-2.3 C
București
duminică, 23 ianuarie 2022 - 2:23
No menu items!

Sărbătoare la Bergamo: Niciun pacient COVID-19 nu se mai află internat la terapie intensivă

spot_img

Unitatea de terapie intensivă din spitalul principal din Bergamo, Papa Giovanni XXII, este oficial „fără covid”, la 137 de zile după ce primul pacient cu coronavirus a fost internat în 23 februarie. Știrea a fost anunțată le spital, unde medicii și asistentele au izbucnit aplauze „eliberatoare”, urmate de un minut de reculegere în amintirea miilor de victime covid-19.

Secția ATI a fost în fruntea bătăliei Italiei împotriva coronavirusului, care a făcut față câtorva mii de morți, dotările spitalicești fiind întinse la maximum în perioada de criză.

La Bergamo au fost aproximativ 6.000 de morți infectați cu coronavirus, iar în cele mai critice zile de urgență au fost internați până la 100 de pacienți la spitalul Papa Giovanni XXII.

„A venit victoria”, a spus Luca Lorini, directorul departamentului de urgență din spital, unde aproximativ 400 de angajați lucrează în terapie intensivă, inclusiv medici, asistente, asistente și personal auxiliar.

Maria Beatrice Stasi, directorul general al spitalului, a descris vederea unui departament ATI fără covid drept „un moment de mare emoție”, spunând ziarului italian La Stampa că „astăzi ne vedem medicii și asistentele noastre îmbrăcate în sfârșit în uniformele lor normale”.

Bergamo este printre cele mai afectate dintre provinciile afectate de covid din Italia, regiunea Lombardiei reprezentând jumătate din cele 33.500 de decese de coronavirus italiene, relatează agenția italiană de știri ANSA.