A șaptea amânare în procesul privind o nouă arestare preventivă a lui Sebastian Giță. Care este motivul

Tribunalul Prahova a dat, miercuri, un nou termen în care se judecă cererea de arestare preventivă făcută de procurorii DNA Ploieşti pe numele lui Sebastian Ghiţă, în dosarul în care fostul deputat este acuzat de sprijinirea unui grup infracţional organizat.

”S-a acordat un nou termenul de judecată pentru 19 septembrie 2017, ora 11.00, pentru audierea inculpatului. Nu s-a putut desfăşura videoconferinţa întrucât instanţa din Serbia a comunicat că judecătorul desemnat să participe la procedură este în concediu de odihnă până pe 15 septembrie”, a declarat Alina Anton, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Prahova, citată de Mediafax.

Aceasta este cea de-a şaptea amânare în acest caz.

Cererea de arestare preventivă a fost făcută în dosarul în care Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, este cercetat, alături de alţii, pentru că ar fi deturnat banii primiţi pe un contract de extindere a canalizării oraşului Comarnic-Prahova, în valoare de 10 milioane de euro.

Anchetatorii susţin că Sebastian Ghiţă, alături de alţii, a sprijinit grupul infracţional din care făcea parte Iulian Herţanu în accesarea şi primirea fondurilor europene.

Sursa Zilei relata, la finele săptămânii trecute, că fostul deputat Sebastian Ghiță trăiește bine-mersi în Serbia, țară în care a fost depistat și prins în baza mandatului de urmărire internațională, iar Ministerul Justiției din România privește impasibil la situația judiciară a omului de afaceri.

R.D.

NICIUN COMENTARIU