12.8 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 13:19

Săptămâna modei la Paris. Cum s-a remarcat fiecare casă de modă

spot_img

Alexander McQueen a adus romantismul, Celine s-a jucat cu contrastele, iar Kenzo a fost cel mai dinamic, relatează AFP și agerpres.ro.

Voaluri oranj, galbene și bleu au fost vedetele colecției primăvară/vară 2016 prezentată de Céline la Tennis Club din Paris, într-un show spectaculos pus în scenă de artistul danez Fos. Manechinele au defilat în rochii vaporoase din mătase sau dantelă, negre sau albe, cu botine în picioare cu vârfuri ascuțite și cercei mari în urechi în stil creol. Directoarea de creație, Phoebe Philo, a mizat mai ales pe contraste: un melanj de țesături naturale cu materiale sintetice. “Femeia Céline este puternică, indiferent de ceea ce poartă”, a spus designera britanică.

moda paris

Colecția prezentată de casa de modă Alexander McQueen la Liceul Carnot din Paris a adus o notă de romantism prin rochiile lungi cu volane, albe sau de culoarea pielii. Manechinele au avut părul strâns în cocuri rebele și un machiaj natural. Directoare artistică Sarah Burton a mizat mai ales pe rochii brodate, sacouri lungi, dantele și pene.

paris moda

Pentru Kenzo, top-modelele și-au făcut apariția pe un podium roz mobil instalat în uriașa sală din Paris Event Center, situată în nordul capitalei. Colecția prezentată de cuplul Carol Lim — Humberto Leon a fost plină de dinamism, în culori vii, imprimeuri epatante și costume întregi de baie purtate pe post de top, sau cu fuste cu talia lăsată foarte lejere. Borsete cu forme geometrice au încins talia în chip de curele, iar sacourile au fost ample și confortabile.

Colecția prezentată de Marimekko a fost dominată de imprimeuri, motive și culori vii, tradiționale.

M.C.