4 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 3:27
No menu items!

Săptămână decisivă pentru noul Guvern. Ludovic Orban: E stare de necesitate

spot_img

Premierul desemnat Ludovic Orban a anunțat că liberalii au stabilit o strategie pentru a contracara un eventual boicot al PSD privind calendarul de învestire al noului guvern.

Președintele PNL a estimat că audierea în comisiile de specialitate a miniștrilor propuși se va face lunea sau marțea cealaltă, iar votul în plen în ziua următoare auudierilor.

Premierul desemnat a mai afirmat că învestirea Guvernului ar trebui să se facă cât mai repede, căci România este în stare de necesitate.
”E stare de necesitate. România are nevoie de un guvern cu depline puteri, un guvern legitimat prin votul Parlamentului, un guvern care să rezolve marile probleme cu care ne confruntăm în situaţia de astăzi. Obiectivul nostru este săptămâna viitoare să avem guvern”, a mai afirmat Orban.

Ludovic Orban consideră că toţi cei care nu votează învestirea Guvernului vor fi vinovaţi de situaţia creată.

“Cine nu votează înseamnă că, de fapt, vrea să o ţină pe Dăncilă la Palatul Victoria şi resturile acestui Guvern care a fost demis prin moţiunea de cenzură şi care, în fiecare zi, se ocupă de abuzuri, de angajări, de cheltuieli, de fixarea clientelei politice PSD-iste în mod ilegal, în funcţii publice, în special în funcţii publice de conducere”, a mai spus Orban.