16.7 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024 - 17:59
No menu items!

Șansele ca PSD și PNL să aibă un candidat comun la Primăria Capitalei. Răspunsul lui Ciolacu

spot_img

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, şi-a exprimat convingerea că o să fie un candidat comun PNL – PSD pentru Primăria Capitalei.

Întrebat marți, la Palatul Parlamentului, dacă este de acord cu un candidat comun PSD – PNL la alegerile pentru Primăria Municipiului Bucureşti, Ciolacu a răspuns: „Eu cred că o să avem un candidat comun”.

În privinţa sectoarelor Bucureştiului, el a menţionat că încă nu s-a decis în coaliţie dacă cele două partide de guvernare vor susţine candidaţi comuni.

Premierul a mai fost întrebat dacă PSD ar accepta ca acest candidat comun la Capitală să fie un om de afaceri.

„Este incorect din partea mea şi a domnului Nicolae Ciucă să discutăm întâi cu presa aceste lucruri şi apoi cu colegii noştri în coaliţie. Aţi văzut şi data trecută, imediat după decizie am venit în faţa presei şi am răspuns la toate întrebările dumneavoastră”, a arătat Marcel Ciolacu.

Modificarea Codului administrativ, prin ordonanță de urgență

Liderul PSD Marcel Ciolacu a mai declarat că, până la 1 iunie, trebuie făcute demersurile pentru a putea fi comasate alegerile europarlamentare cu cele locale pe 9 iunie. Premierul a adăugat că modificarea Codului administrativ va fi făcută prin ordonanţă de urgenţă, nu prin proiect, ca să devină lege.

„Chiar astăzi avem coaliţie. Ordonanţă de urgenţă. Devine lege”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat despre modificarea Codului administrativ pentru a nu îngrădi dreptul de a fi ales, în contextul comasării alegerilor europarlamentare cu cele locale pe data de 9 iunie.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că marţi are loc o nouă şedinţă a coaliţiei, de la ora 16.00, cele două partide urmând să aibă discuţii privind lista comună PSD-PNL la europarlamentare.

                                                                                                Adina Bucur Silav