Sandwich “Croque monsieur”

Motto: „Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

Pentru acele zile când pur și simplu nu vrei  să pierzi mult timp în bucătărie, avem “Croque monsieur sandwich” – o rețetă extrem de ușoară și rapid de pregătit, o rețetă clasică din bucătăria franceză.

Ingrediente:

  • 3 felii de șuncă presată,
  • 2 felii groase de cașcaval,
  • 20 ml lapte,
  • 2 lingurișe muștar,
  • 6 felii de pâine,
  • 1 lingură de unt,
  • 6 linguri sos bechamel.

Mod de preparare:

Încălzim cuptorul la 180 grade și introducem feliile de pâine, pentru a le rumeni puțin, pentru 5-7 minute.

Între timp, dăm feliile de cașcaval pe răzătoare, pe forma subțire.

reteta1

Amestecăm cașcavalul ras cu laptele și cu puțină sare și îl lăsăm să se înmoaie pentru câteva minute.

Când pâinea s-a rumenit, o scoatem din cuptor și ungem feliile astfel: 3 felii se vor unge cu unt și 3 cu muștar.  Peste feliile unse cu muștar se așază feliile de șuncă și câte 1 lingură de cașcaval înmuiat în lapte. Se acoperă cu feliile unse cu unt și, deasupra, se întind câte 2 linguri generoase de sos bechamel.

reteta2

Sandwich-urile formate se vor introduce în cuptorul încălzit la 180 grade, pentru 10 minute sau chiar pentru mai mult timp pentru cine dorește sosul bechamel mai rumenit.

Se servesc calde, ca atare sau alături de cartofi prăjiți.

reteta

Poftă bună!

Nicoleta Popa

NICIUN COMENTARIU