19.8 C
București
luni, 2 octombrie 2023 - 14:15
No menu items!

Sancțiuni la Spitalul Sibiu. Doi medici, amendați după ce pacienţii au fost legați de paturi

spot_img

Directorul de îngrijiri și medicul șef ATI de la Spitalul Județean de Urgență Sibiu au primit amenzi de 12.000 de lei, după ce un fost angajat a dezvăluit că pacienții au fost legați de pat.

Prefectura Sibiu a anunțat, luni, că imediat după apariția informațiilor legate de pacienții secției ATI – COVID, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu,a cerut o verificare din partea Direcției de Sănătate Publică Sibiu. Astăzi, a fost transmis raportul controlului efectuat și aufost dispuse o serie de măsuri.

„Pentru nerespectarea procedurii privind contenția, respectiv lipsa registrului de contenție și a acordului informat s-a aplicat sancțiunea contravențională cu amendă directorului de îngrijiri al unității sanitare, în valoare de 2.000 de lei. Pentru lipsa parafei medicilor specialiști sau primari în foile de observație unde există doar parafa medicului rezident an I sau II, s-a aplicat sancțiune contravențională cu amendă medicului șef ATI, acesta fiind și coordonatorul de rezidențiat, în valoare de 10.000 de lei”, a precizat Prefectura Sibiu.

De asemenea, în urma raportului s-au formulat „o serie de prescripții cu termene”:

– Procedura de contenție va fi actualizată conform prevederilor Legii nr. 487/2002 cu modificările și completările ulterioare, procedură de care va răspunde conducerea unității sanitare și luarea la cunoștință de către personalul cu atribuții la nivelul secțiilor.

– Întocmirea unei proceduri cu privire la trasabilitatea foii de observație și arhivarea acestora cu termene stabilite ( de la deces, de la externare, de la transfer, etc. până la arhivare) – termen de 7 zile – procedură de care răspunde conducerea unității sanitare și luarea la cunoștință de către personalul cu atribuții la nivelul secțiilor.

– Medicii primari și specialiști ATI vor supraveghea activitatea medicilor rezidenți an I și II cu respectarea strictă a prevederilor legale în vigoare, inclusiv să contraparafeze foile de observație – răspunde personalul cu atribuții.

– Foile de observație vor fi completate la zi cu precizarea corectă în timp a evoluției stării de sănătate a pacientului – răspunde medicul curant.