16.4 C
București
duminică, 28 mai 2023 - 7:00
No menu items!

Sancțiuni la sânge pe litoral, în pandemie, pentru bureți de sârmă și insecte

spot_img

Două cluburi din staţiunea Mamaia au fost închise temporar, iar administratorii amendaţi cu 20.000 de lei, respectiv 12.000 de lei, pentru diverse nereguli constatate de comisarii Protecţiei Consumatorilor, printre care igienă precară şi nepăstrarea distanţei regulamentare între mese, au informat vineri reprezentanţi ai ANPC, conform Agerpres.

Vicepreşedintele ANPC Valentina Veronica Mitran Piticu a menţionat, într-o conferinţă de presă organizată la Constanţa, că în cazul unui al treilea club, tot din staţiunea Mamaia, a fost dată o sancţiune contravenţională de 20.000 de lei, măsurile respective fiind luate în urma unor controale desfăşurate joi seară.

Trei dintre cluburi au primit amenzi, două oprirea temporară a activităţii. Neregulile ţin de partea de bucătărie, partea de igienă (…), barurile erau într-o stare deplorabilă şi nu se păstra distanţa la mese. Dacă îşi pun la punct toate neregulile constatate ieri, se pot redeschide. (…) La un club a fost închisă bucătăria, iar la celălalt, totul„, a menţionat reprezentanta Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

ANPC a făcut verificări pe 23 iulie în mai multe staţiuni de pe litoral. La Costineşti au fost controlaţi 18 operatori economici, fiind aplicate patru avertismente şi două amenzi în valoare de 13.000 de lei. La Neptun, Jupiter, Venus, Vama Veche au fost controlaţi 15 agenţi economici; au fost date două avertismente şi trei sancţiuni contravenţionale în sumă totală de 15.000 de lei.

Cele mai importante abateri sunt: comercializarea îngheţatei cu data limită de consum depăşită, comercializarea preparatelor culinare cu etichete care indică data de preparare 21 sau 22 iulie deşi ieri eram în 23, comercializarea preparatelor culinare fără etichete, utilizarea sosurilor de producţie proprie păstrate în recipienţi reutilizaţi de băutură răcoritoare, utilizarea de cuţite neprofesionale, utilizarea bureţilor de sârmă, lipsa de informare cu privire la produsele preparate care provin din produse decongelate, (…), lipsa coşurilor de gunoi cu acţionare la picior, existenţa muştelor, lipsa dotărilor cu aparate împotriva insectelor”, a precizat Mitran Piticu.