6 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 0:56
No menu items!

Sancțiuni la Jandarmerie după manifestările de 1 Decembrie. Maiorul Gogu a fost demis

spot_img

Conducerea Jandarmeriei Române a demarat, marți, o anchetă internă, după ce presa a relatat despre comportamentul inadecvat al unor ofițeri, în timpul manifestărilor de 1 Decembrie.

“În urma aspectelor semnalate de către o parte a mass-media, în legătură cu modul de îndeplinire a misiunilor de asigurare a ordinii şi liniştii publice, de către anumite efective ale Jandarmeriei, cu ocazia zilei de 1 decembrie – Ziua Naţională a României, la nivelul instituţiei noastre a fost demarată o verificare internă, referitoare la modul de acţiune a personalului implicat, în urma căreia, au fost luate următoarele măsuri:

– atenţionarea domnului general de brigadă dr. Eugen MERAN, directorul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti;

– schimbarea din funcţie a domnului maior Claudiu GOGU, şef serviciu în cadrul aceleiaşi structuri”, se precizează într-un comunicat remis marți seară de Jandarmeria Română.

Conform postului de televiziune Antena 3, maiorul Iulian Gogu Claudiu, seful Serviciului cercetare-documentare din cadrul Direcției Cercetare documentare și combaterea faptelor antisociale a Jandarmeriei București, nu ar fi gestionat corespunzător manifestărilor unora dintre cei prezenți la parada de 1 Decembrie, din Capitală.

Tot reporterii Antena 3 l-au susprins pe maiorul Claudiu Gogu, în timpul protestelor din ianuarie, în sediul central al PDL.

Surse din Jandarmerie declarau la acea dată pentru “Jurnalul Național” că maiorul Iulian Gogu Claudiu ar fi avut o ascensiune fulminantă, în zece ani trecând de la statutul de simplu bucatar, la cel de șef de Compartiment în cadrul Direcției Jandarmeriei Municipiului București.

R.D.