2.5 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 8:38
No menu items!

Sancţiuni pentru întârzierea deszăpezirii pe Autostrada Soarelui

spot_img

Inginerul şef Lucian Stan, de la Secţia de Drumuri Naţionale Bucureşti Sud a fost suspendat din funcţie

utilaje deszapezire

Directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Narcis Neaga, l-a suspendat din funcţie, sâmbătă, pe inginerul şef Lucian Stan, de la Secţia de Drumuri Naţionale Bucureşti Sud, şi a dispus cercetarea disciplinară a acestuia şi a tuturor celor responsabili de întârzierea deszăpezirii pe A2 (Bucureşti – Constanţa).

Traficul pe A2 a fost reluat sâmbătă, de la ora 24.00, după patru ore de la momentul la care a fost închis, au anunţat, într-un comunicat de presă, reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Circulaţia pe tronsonul Bucureşti – Fundulea al autostrăzii A2 a fost închisă la ora 20.00, după ce timp de mai multe ore a nins viscolit, pe carosabil s-a depus un strat de zăpadă de aproape zece centimetri şi pe unele segmente de drum s-a format polei. După închiderea circulaţiei, echipajele de intervenţie ar fi trebuit să fie trimise pe autostradă pentru a curăţa zăpada depusă, însă acţiunea a fost întârziată.

Iniţial, pe autostrada A2, pe sectorul de drum Bucureşti – Lehliu au fost trimise cinci utilaje, iar pe sectorul de drum Lehliu – Drajna s-a acţionat cu patru utilaje. Ulterior, au mai fost trimise opt utilaje, pe sectorul de drum Bucureşti – Drajna acţionând 15 utilaje.

Directorul general al CNADNR l-a suspendat din funcţie pe inginerul şef Lucian Stan, de la Secţia de Drumuri Naţionale Bucureşti Sud, şi a dispus cercetarea disciplinară a acestuia şi a tuturor celor responsabili de întârzierea deszăpezirii pe A2.

Urmare reacţiei întârziate de a demara acţiunile de intervenţie cu utilaje de deszăpezire şi răspânditoare de substanţe chimice pentru prevenirea formării poleiului pe Autostrada A2, conducerea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, prin directorul general Narcis Ştefan Neaga, a dispus următoarele: suspendarea din funcţie a domnului Lucian Stan, inginer şef, Secţia de Drumuri Naţionale Bucureşti Sud, pe perioada cercetării împrejurărilor care au condus la întârzierea demarării acţiunilor de intervenţie cu utilaje de deszăpezire şi răspânditoare de substanţe chimice pentru prevenirea formării poleiului pe Autostrada A2.

CNADNR, comunicat de presă

Directorul CNADNR a mai dispus începerea imediată a cercetării disciplinare a lui Lucian Stan, precum şi aplicarea sancţiunilor corespunzătoare, după finalizarea cercetării.

De asemenea, Narcis Neaga a cerut să fie cercetaţi disciplinar toţi factorii responsabili de întârzierea acţiunilor de intervenţie cu utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a substanţelor chimice pentru prevenirea formării poleiului pe autostrada A2, iar cei găsiţi vinovaţi să fie sancţionaţi.