20.9 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 15:29

Samsung retrage de la vânzăre Galaxy Note 7, din cauza bateriilor. Cum arată un aparat explodat

spot_img

Grupul sud-coreean Samsung Electronics Co a anunțat vineri că a decis să oprească vânzările modelului de smartphone Galaxy Note 7 și că va furniza noi dispozitive pentru telefoanele vândute deja, după descoperirea unor probleme la bateria telefonului.

Potrivit unor informații apărute în presa sud-coreeană, unii utilizatori ai noului telefon Galaxy Note 7, care a fost lansat în Coreea de Sud și pe alte piețe la începutul acestei luni, s-au plâns că bateria telefonului lor a explodat.

explodat

Într-un comunicat de presă, Samsung a precizat că va dura aproximativ două săptămâni să pregătească noi dispozitive pentru telefoanele care au fost vândute deja. Grupul precizează că dintr-un număr de un milion de telefoane Galaxy Note 7 au fost indentificate doar 24 de exemplare cu probleme la baterie.

Galaxy Note 7 este comercializat în SUA și Coreea de Sud începând cu data de 19 august, la un preț de aproximativ 880 de dolari.

Existența unor probleme de calitate la Galaxy Note 7 ar putea provoca pierderi Samsung în condițiile în care grupul sud-coreean contează pe acest model pentru a menține dinamica vânzărilor și a veniturilor în a doua jumătate a acestui an. În plus, decizia celor de la Samsung de a opri vânzările de Galaxy Note 7 vine cu o săptămână înainte ca rivalul american Apple să prezinte un nou model de iPhone.

T.S.