-1 C
București
vineri, 28 ianuarie 2022 - 2:36
No menu items!

Samsung, obligat de o instanță americană să plătească Apple 120 de milioane de dolari

spot_img

Apple

O instanță americană a obligat, vineri, producătorul de telefonie Samsung să plătească 119,6 milioane de dolari companiei Apple, mult mai puțin decât au cerut americanii și marcând a mare pierdere pentru producătorul iPhone. Apple și Samsung au fost implicate într-un proces în ultimele săptămâni, legat de anumite brevete de invenție.

Apple cerea peste 2 miliarde de dolari pentru încălcarea acestora, astfel că suma acordată reprezintă aproximativ 5% din cea cerută, iar avocații americanilor vor face cu siguranță apel.

Apple nu a reușit să convingă juriul că Samsung a încălcat alte două brevete care privesc tehnologia folosită în sistemul de căutare Spotlight și cele utilizate de către iCloud pentru sincronizarea datelor.

Mai mult, Apple a fost găsită vinovată de încălcarea unor brevete de invenție ale Samsung și va fi obligată sa plătească 158.400 de dolari către coreeni. Problema în acest moment este că juriul a trecut cu vederea un produs despre care Apple susține că îi încalcă tehnologiile, așa că după weekend verdictul va fi actualizat pentru a fi incluse sumele corespunzătoare acestui produs, dacă se va descoperi că el utilizează tehnologii ale Apple.

S.Z.