19.8 C
București
luni, 2 octombrie 2023 - 14:01
No menu items!

Samsung lansează un sistem care permite controlul electrocasnicelor prin smartphone

spot_img

samsung

Compania Samsung Electronics a anunțat lansarea conceptului Smart Home, un serviciu care permite televizoarelor, aparatelor de uz casnic și smartphone-urilor să se conecteze și să fie gestionate de pe o singură platformă integrată.

Producătorul coreean a anunțat la Consumer Electronics Show, în Las Vegas, că serviciul urmează să fie pus în vânzare prin intermediul întregii game de aparate și dispozitive Samsung în prima jumătate a anului 2014, potrivit unui comunicat.

Funcțiile Smart Home le permit utilizatorilor să controleze și să gestioneze dispozitivele printr-o singură aplicație de conectare a aparatelor personale și casnice – frigidere, mașini de spălat, televizoare Smart, camere digitale, smartphone-uri și dispozitivul portabil GALAXY Gear.

Acestea sunt conectate prin intermediul unei platforme integrate și a unui server.

Samsung Smart Home va avea inițial disponibile trei funcții principale care le vor permite utilizatorilor să se conecteze cu dispozitivele lor de oriunde: Device Control, Home View și Smart Customer Service.

Cu Device Control, utilizatorii pot crea și utiliza setări personalizate pe dispozitivele lor mobile sau televizoarele Smart pentru a monitoriza sau controla aparatele casnice – de exemplu să pornească aerul condiționat sau să aprindă luminile – fie că aceștia se află în interiorul sau în afara casei, sau chiar în timp ce călătoresc în străinătate. La atingerea unei iconițe a aplicației Smart Home pe dispozitivul lor, serviciul permite controlarea unuia sau mai multor dispozitive simultan, indiferent unde se află.

Smart Home oferă, de asemenea, o funcție de comandă vocală disponibilă pe toate dispozitivele controlate. Dacă un utilizator spune „ies afară” ceasului său GALAXY Gear, dispozitivele de iluminat și aparatele selectate sunt dezactivate. În cazul în care utilizatorul spune „noapte bună” telecomenzii televizorului Smart, acesta se va opri, iar luminile se vor stinge treptat.

Cu funcția Home View, utilizatorii pot utiliza smartphone-ul pentru vedea imagini ale casei în timp real, prin intermediul camerelor integrate în dispozitivele din casă.

Serviciul de Customer Service al tehnologiei Home Smart notifică utilizatorii atunci când este timpul ca aparatele casnice să fie duse în service sau când trebuie înlocuite consumabilele.

Implementarea serviciului Samsung Smart Home se va concentra inițial pe o gamă de televizoare Samsung Smart, electrocasnice și smartphone-uri. Serviciul își va extinde treptat aria de acoperire incluzând și alte produse, inclusiv aparate ale altor producători.

Vlad Bârleanu