3.9 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 7:58
No menu items!

Samsung lansează astăzi Galaxy S4. Războiul comercial cu Apple, din nou la cote maxime – FOTO

spot_img

Galaxy S4
foto: abcnews.com

Producătorul coreean Samsung va lansa în această seară noul model de smartphone Galaxy S4, pe fondul concurenței acerbe cu Apple, pe cea mai dinamică piață de bunuri de consum din lume.

Evenimentul va avea loc la New York, aspect care este în sine o provocare la adresa celor de la Apple. Mai mult, va exista o transmisie live în Times Square. Ora de începere este 18.00 (vineri – la 1.00, ora României).

Pentru lansarea noului Galaxy S4, Samsung se bazează pe o campanie agresivă de publicitate și pe elementele tehnice de ultimă oră.

Detaliile tehnice sunt puține, politica de comunicare a coreenilor fiind destul de strictă înainte de lansare. Telefonul va avea un ecran de 5 inci, puțin mai mare decât S3, potrivit unor surse citate de Bloomberg. Sistemul de operare va fi Android, oferit de Google. Camera foto va avea 13 megapixeli, față de 8 megapixeli în cazul S3. Aceste elemente pun S4 deasupra modelului iPhone 5, al celor de la Apple, care are un ecran de 4 inci și o cameră de 8 megapixeli.

Potrivit ABC News, cea mai mare noutate va fi un sistem de tip ”eye-scrolling”, care permite controlul ecranului prin conectarea camerei la mișcările globului ocular.

Miza pentru Samsung este să demonstreze că poate inova tot atât de mult precum Apple. Compania americană a fost prima care a adus pe piață smartphone-ul cu ecran tactil în 2007. De atunci, Samsung a devenit lider mondial pe piața de smartphone, dar este încă pe locul al doilea în SUA.

“Acest eveniment din New York are implicații mari, pentru că este pe teritoriul celor de la Apple. Este pentru prima dată când Samsung lansează un Galaxy S în SUA”, a afirmat un consultant al grupului financiar Nomura Holdings, citat de Bloomberg.

De asemenea, momentul ales de Samsung le creează probleme celor de la Apple, care vor putea lansa un nou model cel mai devreme la mijlocul anului. De la prima lansare de iPhone, în urmă cu șase ani, Apple a obișnuit piața cu o lansare mare o dată pe an, însă competiția din ce în ce mai mare ar putea duce la regândirea acestei strategii.

Samsung Galaxy S4
foto: cnet.com

Vlad Bârleanu