4.6 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 14:53
No menu items!

Samsung estimează că va avea un profit mai mic decât se aștepta piața

spot_img

 Samsung Electronics, cel mai mare producător mondial de telefoane mobile și aparatură TV, a publicat o estimare asupra profiturilor pentru trimestrul aprilie-iunie, sub previziunile analiștilor.  Compania a estimat un profit de aproximativ 8,3 miliarde de dolari, cu peste 5% mai puțin decât prognozele pieței. Succesul economic recent al com

Samsung Electronics, cel mai mare producător mondial de telefoane mobile și aparatură TV, a publicat o estimare asupra profiturilor pentru trimestrul aprilie-iunie, sub previziunile analiștilor.

Compania a estimat un profit de aproximativ 8,3 miliarde de dolari, cu peste 5% mai puțin decât prognozele pieței. Succesul economic recent al companiei s-a bazat pe vânzările telefoanelor inteligente (smartphone), însă ritmul de creștere scade, în pofida lansării unor noi modele.

BBC relatează că acțiunile Samsung s-au depreciat cu peste 3% după această raportare. De la începutul lunii iunie, acțiunile au scăzut cu peste 15%.

Samsung a înregistrat un succes fulminant pe piața de smartphone în ultimii ani, prin gama Galaxy, care au adus compania în poziția de cel mai mare producător de telefoane mobile, trecând peste Nokia.

Jeff Kim, analist la Hyundai Securities, a declarat că unul dintre cele mai mari riscuri pentru Samsung Electronics este faptul că 70% din profitul operațional provine din afacerile cu dispozitive mobile.

”Cheia constă în diversificare. Dspozitivele portabile intră într-o etapă a unei industrii supra-saturate, care are nevoie de inovații constante pentru a supraviețui”, a afirmat Kim.

Spre sfârșitul anului, se așteaptă lansarea unor noi modele de smartphone de la Samsung și LG Electronics, dar și lansarea ceasurilor inteligente iWatch (Apple) și Galaxy Watch.

Vlad Bârleanu