11.2 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 21:10

Samsung dă în judecată NVIDIA și vrea să-i interzică produsele

spot_img

Motivul din spatele acestei cereri are legătură atât cu falsificarea rezultatelor la benchmark-urile oficiale pentru Tegra K1, cât şi cu încălcarea de patente

 samsung

După ce s-au mai liniştit lucrurile în războiul dintre Samsung și Apple, aceiaşi sud-coreeni speră acum să blocheze importul de produse cu cipuri NVIDIA în SUA, scrie playtech.ro.

Procesele pe motiv de încălcare de patente se anunţă a fi din ce în ce mai periculoase pentru utilizatori, mai ales când încetează să mai aibă ca urmări amenzi dedicate companiilor participante. Dacă cei de la Samsung vor câştiga un nou proces împotriva celor de la NVIDIA, desfăşurat în SUA, va deveni foarte dificil ca cineva să achiziţioneze smartphone-uri, tablete, notebook-uri sau plăci video cu cipuri NVIDIA GeForce şi NVIDIA Tegra.

Totul a început când cei de la NVIDIA au iniţiat un proces pe subiect de încălcare de patente împotriva Samsung. În replică, Samsung a iniţiat un contra-proces afirmând că NVIDIA a falsificat rezultatele la benchmark-uri pentru NVIDIA Tegra K1. În mod normal, ITC-ul (International Trade Commision) ar fi trebui să se autosesizeze în astfel de situaţii, dar cei de la Samsung s-au gândit să grăbească procedura. Ca urmare, avocaţii părţii sud-coreene au înaintat o plângere către ITC prin care cer blocarea importului de chipset-uri NVIDIA GeForce şi Tegra pe piaţa din SUA.

Motivul din spatele acestei cereri are legătură atât cu falsificarea rezultatelor la benchmark-urile oficiale pentru Tegra K1, care a depăşit performanţa noile SoC-uri Exynos, cât şi cu încălcarea de patente. Pentru a se asigura că amploarea pagubelor este semnificativă, Samsung a introdus pe lista acuzaţilor şi producătorii OEM care au construit şi comercializat plăci video pornind de la un design şi un GPU creat de NVIDIA.