16.1 C
București
luni, 27 mai 2024 - 0:45
No menu items!

Samsung a lansat în România un televizor care costă cât cinci Dacia Logan. Vezi detalii tehnice

spot_img

Samsung a lansat în România un televizor care costă cât cinci Dacia Logan

Samsung Electronics România a anunțat luni lansarea gamei UHD TV, al cărei cel mai performant model, cu diagonala de 85 de inci (2,15 metri), costă 155.000 de lei, de cinci ori mai mult decât, de exemplu, un autoturism nou Dacia Logan.

”Noul televizor are o rezoluție ce depășește 8 milioane de pixeli, de patru ori mai mare decât cea existentă la televizoarele Full HD, oferind claritate, culori bogate și intense. Astfel, noua gamă oferă o rezoluție de 3840 x 2160 sau de 4 ori rezoluția Full HD”, potrivit unui comunicat al companiei.

Acest model, denumit 85S9, are încorporată tehnologia Quadmatic picture engine – un procesor de tip ”quad core”, care permite transformarea imaginii într-un algoritm în patru paşi pentru îmbunătăţirea imaginii de la HD sau Full-HD până la UHD (Ultra High Definition), printr-o serie de reglaje ale următoarelor funcții: acuratețea imaginii, luminozitate, contrast, detaliu.

Acest algoritm detectează tipul de conținut redat pentru a alege metoda de adaptare potrivită formatului respectiv – SD, HD sau Full-HD, intensifică detaliile prin procesare pe bucăți a imaginilor și elimină zgomotele de compresie.

Prin tehnologia Micro Dimming Ultimate, ecranul este împărțit în 1.152 de zone pe care se aplică setările de contrast, culoare și ajustare a detaliilor, pentru o imagine cât mai intensă.

Televizorul permite conectare de tip HDMI, LaN, USB și antenă TV. Difuzoarele sunt încorporate și au o capacitate de 120 de wați.

Modelele cu diagonale între 55 și 65 de inci au prețuri între 5.000 și 7.000 de euro.

 Vlad Bârleanu