4.4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 13:56
No menu items!

Samsung a depășit iPhone în clasamentul profiturilor

spot_img

Samsung a depășit iPhone în clasamentul profiturilor

Samsung a devenit cel mai profitabil producător de telefoane mobile, întrecând Apple la acest capitol, potrivit unui raport al firmei de consultanță Strategy Analytics, citat de BBC.

Divizia de telefonie mobilă a companiei coreene a înregistrat în trimestrul al doilea un profit operațional estimat la 5,2 miliarde de dolari. Divizia iPhone a americanilor de la Apple a înregistrat un profit de 4,6 miliarde de dolari.

În această perioadă, piața mondială a telefoanelor mobile a înregistrat o creștere anuală de 4%, la 386 milioane de unități. Cele mai mari cote de piață le-au înregistrat Samsung – 27,7%, Nokia – 15,8%, Apple – 8,1% și LG – 4,6%.

Pe nișa de telefoane inteligente – smartphone, cererea totală s-a ridicat 230 de milioane de unități, cu 47% mai mult decât în perioada similară din 2012. Cota de piață acoperită de Samsung a fost de 33,1%, pe locul al doilea fiind Apple, cu 14%.

”Cu volume mari, prețuri de vânzare ridicate și un control strict al costurilor, Samsung a reușit în sfârșit să devină cel mai mare și mai profitabil comerciant de dispozitive mobile”, a declarat Neil Mawston, director executiv al Strategy Analytics.

Profitul total al companiei Samsung în trimestrul al doilea a fost de 7 miliarde de dolari, în contextul în care coreenii sunt și cei mai mari producători de televizoare din lume.

Vlad Bârleanu