12.2 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 16:07
No menu items!

Salvați casa Muhle din Timișoara!

spot_img

Peste 150 de timişoreni s-au adunat, miercuri seara, în faţa Casei Muhle din Timişoara. Ei au protestat împotriva distrugerii cunoscutului imobil-monument istoric.

Casa Muhle are o vechime de peste 200 de ani şi a aparținut unui faimos florar pe nume Muhle. În urmă cu mai bine de 10 ani, clădirea monument istoric, a intrat în posesia unui clan de romi. Multă vreme vila a fost lăsată în paragină, iar în oraş se ştia că imobilul ar fi de vânzare pentru suma de un milion de euro, potrivit opiniatimisoarei.ro

Mai mulţi timişoreni îngrijoraţi că acest monument istoric nu va supravieţui iernii, au iniţiat un grup pe Facebook. Miercuri seara, aproximativ 150 de timişoreni s-au strâns în faţa Vilei Muhle pentru a atrage din nou atenţia autorităţilor locale. Ei cer găsirea de urgenţă a unei soluţii pentru ca imobilul să nu se degradeze şi mai mult.

Protestatarii au aprins lumânări şi au lăsat pe gardul proprietăţii de pe bulevardul Mihai Viteazu mai multe pancarte pe care scria „Salvaţi Casa Muhle!” sau „Mi-e frig fără căciulă!”.

D.M.