1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 9:19
No menu items!

Salonul Aeronautic Paris: 11 firme românești prezente. Se anticipează depășirea recordului de comenzi

spot_img

Salonul Aeronautic Paris: 11 firme românești prezente. Se anticipează depășirea recordului de comenzi

Ministerul Economiei a co-finanțat, din nou, participarea a 11 firme românești la a 50-a ediție a Salonului Aeronautic ”Le Bourget” Paris. Organizatorii anticipează că ediţia jubiliară din acest an va depasi toate recordurile, în special în privinta comenzilor.

România este prezentă pentru a cincea oară consecutiv la Salonul “Le Bourget”, cu un pavilion naţional în care expun: Aero Care, Aerofina, Aerospace Services, Aerostar, Alro Slatina, GMT&International, IAR, IAROM, NUARB, Romtehnica şi Straero.

”Prezenţa românească la această manifestare este organizată cu sprijin de la bugetul statului de către Ministerul Economiei, în parteneriat cu federaţia patronala de profil – OPIAR şi Biroul de Promovare Comercial-Economică de la Paris”, a transmis Ministerul Economiei printr-un comunicat.

Ceremonia oficială de deschidere şi demonstraţia tradiţională s-au desfăşurat în prezenţa premierului francez Jean-Marc Ayrault şi a altor membri ai guvernului francez.

”Într-un context economic în care firmele din domeniu sunt angajate într-o competiţie internaţională accentuată, organizatorii anticipează că ediţia jubiliară din acest an va depasi toate recordurile, în special în privinta comenzilor”, se mai arată în comunicat.

Timp de şapte zile, Salonul reuneşte la Paris 2.215 expozanţi din 44 de ţări, dintre care 30 cu pavilion naţional, respectiv o creştere de 10% faţă de ediţia precedentă. În cele 4 zile rezervate profesioniştilor sunt aşteptate peste 300 de delegaţii oficiale şi aproximativ 150.000 de vizitatori instituţionali, precum şi încă 200.000 de vizitatori în zilele rezervate marelui public.

Demonstraţiile aeriene prevăd prezentarea a peste 130 de aparate, printre vedete figurând aparatele franceze Airbus A 380 şi A400M, cele americane (Boeing 787 Dreamliner), dar şi cele cele mai noi producţii ale aviaţiei militare din Federaţia Rusă.

Emblema acestei ediţii este avionul de ultimă generaţie al firmei Airbus, A 350 XWB, al cărui prim zbor a avut loc la data de 14 iunie 2013. În contextul reducerilor bugetelor militare, gama aeronavelor civile prezente la Salon va predomina, cele mai mari comenzi fiind aşteptate în acest sector.

O noutate absolută a Salonului este “Avionul meseriilor”, prin intermediul căruia organizatorii intenţionează să recruteze noi profesionişti în cadrul sectorului, în primul rând din rândul tinerilor absolvenţi ai liceelor tehnice, dar şi prin reconversia experţilor din sectoare înrudite, cum este cel al industriei auto, afectate în bună măsură de reduceri de efective ca urmare a crizei economice.

C.C.