12.4 C
București
joi, 25 aprilie 2024 - 4:19
No menu items!

Salată de pui cu rucola

spot_img

Motto: „Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

Ingrediente:

  • 200 gr piept de pui,
  • 40 gr rucola,
  • 1 lămâie,
  • 1 morcov,
  • 10 roșii cherry,
  • sare,
  • fulgi de ardei,
  • piper.

Mod de preparare:

Se spală carnea  în apă rece și se așează pe prosoape absorbante. O tamponăm până ce aproape toată apa s-a absorbit. Se presară puțină sare și se scaldă în zeama de lămâie.

reteta

Se dă carnea la rece pentru 5-6 ore, acoperind vasul cu folie.

După ce zeama de lămâie a pătruns de-ajuns carnea, se scoate de la rece și se frige într-o tigaie antiaderentă sau pe grill.

reteta1

3-4 minute sunt suficiente, la foc iute, până ce carnea își schimbă culoarea și devine ușor maronie.

Între timp, pregătim cuptorul, încălzindu-l până la 200 grade.

Când carnea este gata, se ia pe foc și se introduce la cuptor pentru 15 minute.

Cât timp este carnea  la cuptor, pregătim salata. Morcovul se curăță și se dă pe răzătoare, iar roșiile se spală și se taie în sferturi.  Salata de rucola, în cazul în care nu a fost spălată, se scufundă în apă rece cu cuburi de gheață, pentru 5-10 secunde, apoi se lasă la scurs.

Se amestecă salata de rucola cu morcovul și cu roșiile și se adaugă pieptul de pui tăiat fâșii.

reteta2

Se servește ca atare sau asezonată cu ulei de măsline și cu oțet balsamic, chiar înainte de a fi servită.

reteta3

Poftă bună!

Nicoleta Popa