13.3 C
București
marți, 28 septembrie 2021 - 23:48

Salariul minim pe economie va crește. O formulă clară, până la finalul lunii octombrie

spot_img

Guvernul vrea să majoreze salariul minim pe economie. O formulă clară pentru calcularea acestuia va fi stabilită pentru până la finalul lunii octombrie.

“Salariul minim pe economie trebuie să crească! Este concluzia ședinței pe care am avut-o cu reprezentanții Consiliului Tripartit”, a spus marți premierul Florin Cîțu.

Acesta a precizat că reprezentanții sindicatelor și patronatelor susțin această măsură și, prin urmare, a decis ca până la finalul lunii octombrie să fie stabilită o formulă clară pentru calcularea salariului minim.

“Avem nevoie de o formulă predictibilă și transparentă, astfel încât oamenii să știe exact cu cât crește salariul minim în fiecare an. Predictibilitatea e cheia!”, a menționat Cîțu, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit legilor în vigoare, oficial în România avem trei salarii minime brute: cel clasic de 2.300 lei, cel pentru studii superioare de 2.350 lei și cel pentru angajații din construcții de 3.000 lei.

Cele de mai sus înseamnă un net de: 1.386 lei pentru cel clasic, 1.413 lei pentru cel cu studii superioare și 2.362 lei pentru cel din construcții.

                                                                                                                Adina Silav