28.9 C
București
luni, 15 aprilie 2024 - 16:59
No menu items!

Salariile angajaților din construcții, agricultură și IT rămân neschimbate, nu vor mai fi impozitate cu CASS. Cu cât crește salariul minim în România

spot_img

Salariul minim se majoreazî cu 10%, iar pentru angajații din construcții, agricultură și IT rămâne neschimbată excepția de a fi introdusă plata CASS în salariu. Premierul a anunțat, în debutul ședinței de guvern de joi, că toate calculele arată că o astfel de impozitare, similară cu angajații din celelalte categorii profesionale, ar face ca veniturile acestor angajați să scadă.

„Calculele prezentate în această dimineață de Ministrul Finanțelor arată că,  în urma introducerii asigurărilor de sănătate pentru toți angajații, indiferent de activitate, salariul minim net al angajaților din construcții, agricultură și industria alimentară ar fi putut scădea. Eu nu sunt de acord cu acest lucru. Ministerele de resort vor reanaliza textul. Până atunci, toate salariile din construcții, agricultură și industria alimentară vor rămâne la fel”, a spus Marcel Ciolacu.

Prim-ministrul a mai anunțat că salariul minim general crește de la 3.000 de lei, la 3.300 lei brut pe lună, următoarea astfel de creștere fiind precoonizată pentru anul 2024.

M. Nedelcu