4.4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 16:45
No menu items!

Salarii mai mari, de luni

spot_img

Peste jumătate de milion de bugetari au, de la 1 august, salarii mai mari, pe care le vor încasa în septembrie. Măsura luată de Executiv îi vizează pe aproximativ 650.000 de funcţionari publici din ministere, profesori, medici, dar şi angajaţi din apărare.

Peste 870 de milioane de lei este impactul acestei creșteri salariale în acest an, însă în 2017 va fi nevoie de peste 2 miliarde şi jumătate de lei.

Din august ar putea deveni mai ieftină şi darea în plată, relatează digi24.ro. Pentru asta trebuie însă adoptat proiectul propus de Ministerul Justiţiei de înjumătăţire a taxelor notariale. În prezent, cine a semnat cu banca actul de dare în plata a unui apartament, pentru care datoria curentă era de 75.000 de franci elveţieni, de pildă, a platit taxe de 12.000 de lei, dintre care peste jumatate impozit şi restul comisioane notariale şi de intabulare.

Mai mult, de luni, 1 august, TVA coboară la 9% pentru mai multe produse şi servicii agricole, precum livrarea de pesticide, seminţe şi îngrăşăminte.

R.D.