26.4 C
București
marți, 6 iunie 2023 - 15:47
No menu items!

Salarii de mii de euro la Autoritatea Aeronautică Civilă Română

spot_img

Autoritatea Aeronautica Civila_SZ

Autoritatea Aeronautică Civilă Română, vaca de muls a „băietilor destepți” din aviație, își plătește regește specialiștii angajați prin relații de rudenie și prin sistem politic clientelar. Câștigul mediu lunar pe salariat la Autoritatea Aeronautică este de peste 8.700 de lei.

Cele mai râvnite slujbe la stat sunt cele de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română. La AACR se încasează venituri uriașe, din moment ce un simplu șofer câștigă aproximativ 4.000 de lei pe lună, iar directorii ajung să încaseze între 30.000 și 40.000 de lei pe lună. Iar dacă facem o medie, pentru cei 210 angajați de la Autoritate, reiese un salariu de 8.700 de lei.

Potrivit bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2014, cheltuielile aferente contractului de mandat și altor organe de conducere și control, comisii și comitete se ridică la 1,43 milioane de lei.

Pe lângă salariile de până la 20.000 de lei, șefii de la Autoritatea Aeronatică Civilă Română încasează diverse bonusuri, prime, în valoare de până la alte 20.000 de lei. Managerul Armand Petrescu este încadrat cu un salariu brut în valoare de aproximativ 20.000 de lei. Iar cel mai mic salariu din Autoritate este de aproximativ 4.000 de lei/lună, ne-au declarat surse avizate din domeniu.

Bugetul de venituri și cheltuieli al Autorității Aeronautice este de 30 de milioane de lei pentru personalul său, din care cheltuielile de natură salarială sunt de 22,7 milioane de lei.

Cheltuielile cu bunuri și servicii se ridică la aproximativ 8,6 milioane de lei. Alte zeci de mii de euro se cheltuiesc pe achizițiile biletelor de avion, ne-au precizat sursele citate.

Ștefan Etveș