3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 21:50
No menu items!

Salarii compensatorii și bonusuri de milioane de euro la TAROM

spot_img

TAROM, vaca de muls a aviației pentru protejaţii şi pilele politice, cheltuiește în acest an peste 2 milioane de euro cu salariile compensatorii pentru pensionari și peste 500.000 de euro pentru bonusuri

TAROM_Otopeni

Doar în primele patru luni ale acestui an, compania TAROM, condusă de Christian Heinzmann, a cheltuit aproximativ 500.000 de euro cu salariile angajaților care au ieșit la pensie anticipat.  De altfel, în proiectul privind bugetul de venituri şi cheltuieli al companiei TAROM pe anul 2014, este estimată un buget „de plăți compensatorii aferente disponibilizărilor de personal (aferente pensionarilor)” de 9.156.700 de lei.

Surse avizate din aviație ne-au explicat că 86 de angajați TAROM au ieșit la pensie anticipat.

„Un mecanic TAROM cu licență și cel puțin 25 de ani vechime poate ieși la pensie la 57 de ani și primește salarii compensatorii în funcție de vechime. În perioada 1 ianuarie 2014 – 30 aprilie 2014, TAROM a cheltuit aproximativ 2,23 milioane de lei cu cei 86 de angajați care au ales să plece la pensie”, ne-au declarat sursele citate.

Potrivit acestora, mecanicii TAROM primesc cele mai multe salarii compensatorii.

„Există mecanic cu licență care pleacă acasă cu venituri cuprinse între 4.000 și 5.000 de lei pe lună. Au existat mecanici TAROM care au ieșit la pensie și au beneficiat de salarii compensatorii cuprinse între 30.000 și 35.000 de euro. La TAROM au existat însă și salariați cu vechime, care au beneficiat doar de cinci salarii compensatorii”, ne-au precizat surse autorizate din aviație.

În acest an, mai mulți angajați TAROM, de la departamenul tehnic, și-au depus dosarele de pensionare.  colegii lor spu oamenii, deși au doar 57 de ani și ar putea să mai lucreze, aleg să plece la pensie pentru plățile compensatorii. Anul trecut, de exemplu, compania a plătit aproximativ un milion de euro drept plăţi compensatorii aferente disponibilizărilor de personal.

Pe lângă cheltuielile cu plățile compensatorii, TAROM a alocat aproximativ 2,51 milioane de lei pentru bonusuri, și alte 52, 42 milioane de lei, cheltuieli cu asigurările și protecție socială, fondurile speciale și alte obligații legale.

Potivit bugetului de venituri și cheltuieli al companiei TAROM, numărul de personal prognozat la finele anului este de 2.110 persoane.  Câştigul mediu lunar pe salariat, determinat pe baza cheltuielilor de natură salarială, este de 5.448,09 lei, iar numărul mediu de salariați este de 2.045.

Ștefan Etveș