28.7 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 16:28
No menu items!

Salariaţii americani vor trebui să se vaccineze până la 4 ianuarie 2022

spot_img

Zeci de milioane de salariaţi americani vor trebui să se vaccineze împotriva COVID-19 până la data de 4 ianuarie, a anunţat, joi, administraţia preşedintelui Joe Biden, transmite AFP.

Obligaţia de vaccinare vizează companiile care au cel puţin 100 de angajaţi, personalul medical şi salariaţii subcontractanţilor agenţiilor federale și este una dintre măsurile cele mai radicale adoptate de guvernul american, în încercarea de a ţine sub control epidemia care afectează economia.

”Există acelaşi termen coerent pentru aceste trei categorii – 4 ianuarie 2022”, dată la care angajaţii vor trebui fie să fi primit schema completă de vaccinare, fie să înceapă să se supună cel puţin unui test pe săptămână, a indicat joi un înalt demnitar american.

În luna septembrie preşedintele Joe Biden prezentase în timpul unui discurs la Casa Albă această măsură, care ar viza două treimi din forţa de muncă din SUA.

Pandemia de COVID-19 a cauzat până acum moartea a aproximativ 750.000 de persoane în SUA.

Într-un sondaj publicat în octombrie de Society for Human Resource Management, 90% dintre angajatorii intervievaţi estimau că este dificil de pus în practică obligaţia de vaccinare.