20.5 C
București
luni, 2 octombrie 2023 - 20:53
No menu items!

Salariații Oltchim își aleg noi lideri UPDATE

spot_img

Peste 500 de salariaţi ai Oltchim Râmnicu Vâlcea s-au adunat, marţi dimineaţă, în faţa pavilionului administrativ, unde a început Adunarea Generală Extraordinară a membrilor Sindicatului Liber din combinat. Subiectul întrunirii este revocarea biroului executiv al sindicatului compus din Mihai Diculoiu, Mircea Prisăcaru şi Sorin Marcu şi numirea lui Corneliu Cernev la conducerea sindicatului.

O parte a salariaţilor acuză actuala conducere a sindicatului că a contribuit la prăbuşirea combinatului.

Liderul angajaţilor de la Oltchim, Corneliu Cernev, spune că au fost strânse 1 600 de semnături din partea angajaţilor pentru revocarea conducerii sindicatului din combinat, deşi erau necesare 1 465, adică două treimi din numărul total al sindicaliştilor.

Tot, marţi de la ora 13.00, va avea loc şi Adunarea Generala a Acţionarilor, care va hotărî componenţa noii conduceri a combinatului Oltchim.

Contractul pentru privatizarea Oltchim nu a mai fost finalizat. Premierul Victor Ponta a declarat, luni seară, că Guvernul a luat act de anularea licitaţiei pentru vânzarea acţiunilor deţinute de stat la Oltchim (OLT) şi de faptul că procesul de privatizare a eşuat, fiind necesar ca circul din ultimele zece zile să înceteze.

El a arătat că Dan Diaconescu nu a avut şi nu are capacitatea şi dorinţa de a participa efectiv la privatizare, având doar interese politice şi de imagine, în detrimentul intereselor angajaţilor şi ale statului, şi a acuzat din nou fostele guverne de faptul că au girat situaţia economică dificilă a combinatului.

Dan Diaconescu a declarat, luni seară, la ieşirea din sediul Ministerului Economiei, că va contesta în instanţă decizia Guvernului de a nu semna contractul pentru vânzarea pachetului majoritar de acţiuni la Oltchim şi că va face plângeri penale împotriva premierului Victor Ponta şi a şefului Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, Remus Vulpescu.

UPDATE ora 11.30

Liderul de sindicat de la Oltchim, inginerul Mihai Diculoiu, a fost revocat din funcţie cu 1654 de voturi împotrivă într-o şedinţă a salariaţilor combinatului. De altfel întreaga conducere a sindicatului a fost revocată urmând ca zece zile Corneliu Cernev să asigure interimatul. În acest timp, în fiecare secţie a combinatului urmează să aibă loc alegeri pentru desemnarea celor doi membri care vor face parte din Comitetul Executiv.