-0.2 C
București
joi, 27 ianuarie 2022 - 7:09
No menu items!

Să ne iubim bătrânii! La rândul nostru, vom îmbătrâni… Părintele Calistrat (Video)

spot_img
Pildă – Să învățăm să ne iubim și să ne prețuim sângele, rădăcinile, bătrânii!
 
Noi îi distrugem pe bătrânii. Nu-i aruncăm, dar îi uităm în casele lor, chilii ale singurătății. Acolo își ispășesc bătrânețea, de parcă aceasta ar fi o pedeapsă. Mai și raportăm bucuroși că au dispărut 61 de mii de bătrâni din sistemul de pensii. Mare cinste, unui popor să își omoare înaintașii care i-au hrănit și i-au crescut.
 
Noi trebuie să ne îngrijim părinții. Azilul nu este o soluție! Un bătrân trebuie să moară în patul său unde și-a legănat și și-a crescut copiii.
 
Era pe vremuri un cântec care spunea așa: “Un părinte poate creste șapte, opt copii sau zece/ Însă șapte, opt copii cu minte, nu pot tine un părinte..”
Mama a putut săpa cu ziua și să-i țină în poală, i-a putut crește, iar zece copii nu sunt în stare să întrețină un părinte. Asta arată că suntem un popor degenerat, un popor care a pierdut bunul simț. Degeaba suntem ortodocși daca suntem degenerați.
 
Noi trebuie să ne revenim în sine și să avem valori. Nu să scuipi când vezi biserică, nu duci crucile la fiare vechi, nu spargi geamul la troiță, nu legi vaca de gradul bisericii, nu lași calul sa pască în cimitir.. Deci, avem foarte multe lacune, iar aceste lacune se vor solda cu mari nenorociri.