4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 5:32
No menu items!

S.R. Stănescu: „Liviu Dragnea ne oferă un dar penal otrăvit. Mulțumesc, nu!”

spot_img

Senatorul liberal nu este de acord cu proiectul de lege privind posibilitatea primarilor de a schimba partidul pentru care au candidat

Stanescu_SZ 

Senatorul liberal Sorin Roșca Stănescu critică proiectul de act normativ propus de vicepremierul Liviu Dragnea prin care li s-ar putea permite primarilor să treacă la un alt partid decât cel pentru care au candidat și au câștigat mandatul. Senatorul consideră că propunerea lui Dragnea constituie un „dar otrăvit” și îi cere acestuia să rfenunțe la acest proiect.

Vicepremierul Liviu Dragnea a făcu o afirmaţie şocantă. El pretinde că ordonanţa de urgenţă pe care Guvernul intenţionează să o promoveze, care încurajează traseismul primarilor, este nu numai în folosul acestora, ci şi al opoziţiei. În sensul că preconizează că, prin efectul actului normativ, vor exista multe cazuri de primari PSD care se vor duce la PNL. Aşadar, sugerează el, Guvernul face nici mai mult, nici mai puţin decât un consistent dar politic, înaintea campaniei electorale, marelui Partid Naţional Liberal. Mai mult chiar, vicepremierul Dragnea prezintă opiniei publice un raţionament ciudat. Şi anume că primarii sunt dependenţi exclusiv de cei care i-au ales. Dacă o comunitate de cetăţeni doreşte ca primarul să se mute la alt partid, el se va muta. Dacă nu, el va rămâne acolo unde este.

Evident, numărul doi din PSD şi din Guvern are un alt plan. Întrucât el împarte pentru fiecare comunitate fondurile guvernamentale, ştie foarte bine că toţi primarii stau cu mâinile întinse către Guvern. Şi în niciun caz către opoziţie. Promiţându-le acestora bani pentru satisfacerea unor necesităţi stringente, reclamate de către cetăţenii care i-au ales, în schimbul trecerii cu acte în regulă la PSD, Liviu Dragnea nu face altceva decât să săvârşească o infracţiune clasică de şantaj. Cât îi priveşte pe cetăţeni, el ştie foarte bine că nu numai aceştia au o influenţă asupra aleşilor locali, ci şi aleşii locali, cum este şi firesc, au autoritate şi infuenta asupra cetăţenilor. Ceea ce înseamnă că, obţinând trecerea la PSD a unor aleşi locali în schimbul unor bani publici, PSD intenţionează să fraudeze alegerile, obţinând în mod incorect un surplus de voturi.

Îi cer premierul Dragnea să-şi retragă darul otrăvit, atrăgându-i atenţia că, în caz contrar, este încălcată nu nunai Constituţia, nu numai morală publică, nu numai principiul democratic al egalităţii de şanse între putere şi opoziţie, ci şi legea penală. Cu toate consecinţele de rigoare.

Sorin Roşca Stănescu
senator PNL de Dâmboviţa

Valeriu Motoc