3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 0:55
No menu items!

S-au trezit după opt luni. Costin Borc: De luni ne punem la treabă

spot_img

Autoritățile vor începe de luni discuțiile pe cele 16 măsuri din cadrul proiectului „România Competitivă”, a declarat, marți, vicepremierul  Costin Borc, la Palatul Parlamentului.

Potrivit ministrului economiei, „pentru fiecare dintre cele 16 domenii există câte o fișă la care s-a lucrat. Nu ne dorim să impunem. Un document trebuie să fie rezultatul unei dezbateri și atunci începând de săptămâna viitoare e un calendar pentru fiecare domeniu în parte. Vor fi invitați experți, oameni din asociații neguvernamentale, specialiști de la guvern, din asociațiile oamenilor de afaceri, patronate, sindicate. Pentru fiecare domeniu vor primi documentul de discuții”.

Vicepremierul a precizat că se va face o dezbatere pentru fiecare domeniu în parte, iar documentul ce rezultă din aceste dezbateri va fi făcut public. „Se va face o dezbatere și o prezentare pentru fiecare domeniu în parte urmând ca documentul ce rezultă din aceste dezbatere să fie public (…) Ce ne-am dorit noi este să punem în dezbatere astăzi, să prezentăm câteva principii, în ce direcție vrem să mergem. Senzația mea este că urmare a zilei de astăzi aceste principii sunt acceptate. De luni ne punem la treabă pe fiecare fișă în parte, cu creionul în mână, cu calculatorul, pe fiecare măsură, pe bugetul fiecăreia, pe plan de acțiuni”, a spus Costin Borc.

Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri a lansat marți în dezbatere publică documentul strategic „România competitivă: un proiect pentru o creștere economică sustenabilă”.

Olimpia Diaconiuc