17.1 C
București
duminică, 16 mai 2021 - 11:50

S-au sfârşit cele mai scumpe Jocuri Olimpice de Iarnă – Sochi

spot_img

Sfarsit JO 2014

Lumea sportului a spus adio Jocurilor Olimpice de la Soci. Ruşii au oferit un adevărat show la ceremonia de închidere a Olimpiadei de iarnă. Nu a lipsit nici simţul umorului si al ironiei. După incidentul de la deschidere în care unul din cercurile olimpice s-a blocat, acest lucru s-a întâmplat din nou… de această dată intenţionat.

Spectacolul final de la Soci a combinat atât tradiţiile olimpice, cât şi elemente din cultura Rusiei.

Un moment foarte emoţionant la ceremonie a fost cel în care au participat mascotele jocurilor, printre care şi ursul Mişka dar şi cel in care a fost susţinut un concert de pian, „Concert de Pian nr. 2” al lui Rachmaninov, pe melodia căruia au dansat corpurile de balet ale celebrelor teatre Bolshoi şi Mariinsky.

La ceremonie, steagul României a fost purtat de biatlonista Eva Tofalvi care a ocupat locul 26 din 56 de participante în proba de urmărire, pe distanţa de zece kilometri, la Jocurile Olimpice de iarnă.

Cel mai bun rezultat al sportivilor români la Jocurile Olimpice de la Soci a fost reprezentat de locul 17, ocupat de echipajele masculine şi feminine de bob două persoane.

Următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă va avea loc în 2018, în oraşul sud-coreean Pyeongchang, şi al cărei slogan va fi “Noi orizonturi”.

La cea de-a 22-a ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă cele mai multe distincţii au fost cucerite de ţara gazdă, Rusia, care a obţinut 33 de medalii. Dintre aceste, 13 sunt de aur.

Ruşii au fost urmaţi în clasamentul pe echipe de Norvegia, cu 11 medalii de aur, Canada, care a avut zece campioni olimpici, SUA – nouă medalii de aur şi Olanda, care a cucerit opt medalii de cea mai înaltă probă.

G.T.