23 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021 - 22:52

S-au format cozi la intrarea în România, la Vama Albiţa

spot_img

S-au format cozi la intrarea în România, la Vama Albiţa

S-a dublat traficul rutier pe sensul de intrare în ţară în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa. Astfel, în ultimele 12 ore, peste 3.000 de cetăţeni din R. Moldova au intrat în ţară, fie pentru a petrece sărbătorile pe rit vechi ]n România fie se întorc la muncă în Uniunea Europeană.

Potrivit Serviciului Teritorial al Poliţiei de Fontieră Vaslui, în ultimele 12 ore au intrat în ţară din Republica Moldova peste 3.000 de persoane, dublându-se faţă de media unei zile normale de lucru în Vama Albiţa.

Totodată, şi traficul rutier a crescut considerabil, astfel încât în prima jumătate a zilei de joi au intrat în România peste 1.100 de autovehicule, multe dintre ele autocare şi microbuze.

“Este o aglomeraţie specifică fiecărui început de an, când cetăţenii din Republica Moldova intră în România fie pentru a tranzita ţara pentru a ajunge la muncă în ţări ale Uniunii Europene, fie pentru a petrece sărbătorile pe rit vechi în staţiuni de la noi din ţară. În aceste condiţii a fost suplimentat personalul de control al documentelor, astfel că sunt şapte poliţişti de frontieră, faţă de patru în mod normal. În plus, una dintre benzile de ieşire din ţară a fost transformată în poartă de intrare pentru a putea descongestiona din traficul existent în punctul de fontieră”, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Fontieră Vaslui, Irina Mirică.

Cozile formate la intrarea în ţară însumează peste 200 de maşini, rândul ajungând până la podul de peste Prut, iar timpii de aşteptare a celor care vor să intre în România depăşesc 120 de minute, faţă de15 minute în mod normal, într-o zi obişnuită.

O.D.