17.7 C
București
duminică, 29 mai 2022 - 1:55
No menu items!

S-a votat legea prin care se interzice achiziţionarea de la persoane a metalelor folosite în activitatea feroviară

spot_img

 S-a votat legea prin care achiziţionarea de la persoane a metalelor folosite în activitatea feroviară este interzisă

Proiectul de lege privind aprobarea OUG privind interzicerea achiziţionării de la persoanele fizice a metalelor feroase şi neferoase şi a aliajelor acestora utilizate în activitatea feroviară a fost aprobat cu 322 voturi  ,,pentru”.

Conform OUG ,”se interzice achiziţionarea de la persoane fizice a metalelor feroase şi neferoase şi a aliajelor acestora utilizate în activitatea feroviară, de tipul şinei de cale ferată, pieselor aparatelor de cale, materialului mărunt de cale, contraşinelor, ecliselor, părţilor componente ale instalaţiilor de siguranţă a circulaţiei, cablurilor de semnalizare şi telecomunicaţii feroviare, componentelor instalaţiilor de electrificare feroviare, componentelor materialului rulant şi altele asemenea. Nerespectarea obligaţiei prevăzute la alin. (1) constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 20.000 lei la 40.000 lei. În cazul în care contravenţia prevăzută la alin. (2) a fost săvârşită de către operatorul economic care realizează activităţi de colectare a deşeurilor industriale reciclabile, se aplică şi sancţiunea complementară a anulării autorizaţiei de colectare”.

Totodată, ”contravenientul are obligaţia de a achita, pe lângă amenda contravenţională, şi un tarif cu titlu de tarif de despăgubire, în cuantum egal cu valoarea elementelor feroviare în cauză, menţionate la alin. (1), şi a manoperei aferente”.

C.I.