15.3 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 18:28

S-a publicat anunțul pentru licitația de retehnologizare a CHE Stejaru

spot_img

Hidroelectrica estimează că, la sfârșitul lunii octombrie, se va putea desemna câștigătorul

hidrocentrala stejaru

Producătorul național de energie electrică a publicat anunțul de participare pentru licitația publică internațională privind atribuirea proiectului  Retehnologizare CHE Stejaru, a cărei valoare a fost estimată la 75 de milioane de euro.

Companiile interesate au la dispoziție 70 de zile calendaristice pentru pregătirea ofertelor tehnice și comerciale, Hidroelectrica estimând că la sfârșitul lunii octombrie se va putea desemna câștigătorul, astfel încât, până la finalul anului 2014, contractul de retehnologizare să intre în efectivitate.

”Odată cu publicarea anunțului de participare, Hidroelectrica a informat cele peste 300 de companii din întreaga lume care activează în domeniul hidroenergetic și sunt înregistrate în baza de date a companiei despre lansarea licitației pentru proiectul Stejaru, oferind în același timp și toate informațiile necesare accesării documentației”, se arată într-un comunicat de presă al Hidroelectrica.

Proiectul se va derula pe o durată de aproximativ 7 ani de la semnarea contractului și presupune retehnologizarea celor 6 hidroagregate ce însumează o putere instalată de 210 MW. Prin utilizarea volumului lacului de acumulare Izvorul Muntelui- Barajul Bicaz, cu 1,23 miliarde de m3 de apă, CHE Stejaru injectează în Sistemul Energetic National, în medie, 435 GWh anual.

Hidroagregatele puse în funcțiune în perioada 1960-1962 și-au depășit cu mult durata normală de viață.

Documentația a fost publicată și poate fi descărcată în mod gratuit din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), la adresa web: www.e-licitatie.ro, în secțiunea Anunțuri – Anunțuri de Participare, având numărul 151437/12.06.2014. De asemenea, anunțul a fost publicat și în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE).

C.C.