16.7 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 19:10

S-a lansat primul produs de certificare online a performanței IMM-urilor

spot_img

S-a lansat primul produs de certificare online a performanței IMM-urilor

Camera de Comerț și Industrie București (CCIB) și Coface România au lansat produsul „Certificat Excellent SME” destinat companiilor româneşti din segmentul IMM cărora le certifică performanţa obţinută şi situaţia pozitivă, din punctul de vedere al riscului comercial şi al siguranţei în afaceri.

De această evaluare pozitivă au beneficiat doar 30% din companiile analizate de Coface în ultimele 12 luni. Certificatul este emis de CCIB după confirmarea încadrării companiei în categoria de risc comercial scăzut. Aceasta este realizată de Coface România prin întocmirea unui raport de credit actualizat la momentul solicitării Certificatului.

Obţinerea Certificatului Excellent SME este atestată prin afişarea unei sigle specifice pe website-ul companiei certificate, prin intermediul tehnologiei testate SafeSigned™ care previne copierea sa pe un alt website, sau prin crearea unei pagini web de prezentare şi verificare a Certificatului pe serverele SafeSigned, în cazul companiilor care nu deţin încă un website propriu.

„Obţinerea Certificatului Excellent SME furnizează un avantaj comparativ semnificativ companiilor cu un management performant, confirmându-le buna reputaţie şi ajutându-le să obţină o poziţie mai bună într-un mediu caracterizat de aversiunea pronunţată faţă de risc a antreprenorilor, indiferent de ţara de provenienţă a acestora”, a declarat președintele CCIB, Sorin Dimitriu.

Obiectivul programului dezvoltat de cele două instituţii este promovarea rezultatelor remarcabile obţinute în afaceri de companiile româneşti din categoria IMM şi obţinerea statutului de parteneri de afaceri de încredere şi a unei imagini solide pe piaţă.

„Principalul beneficiu oferit de Certificatul Excellent SME este eliminarea neîncrederii potenţialilor parteneri de afaceri, aceştia fiind informaţi asupra situaţiei pozitive a companiei certificate chiar de la prima vizită pe site-ul web al acesteia”, a declarat Constantin Coman, Country Manager, Coface România.

Proiectul a fost implementat şi în Slovenia, Serbia şi Macedonia, în prezent fiind certificate peste 1.000 de companii prin acest sistem. Proiectul se află în stadii avansate de dezvoltare şi în Bulgaria, Ungaria şi Croaţia.

Cosmina Croitoru