10.1 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 19:38
No menu items!

S-a inventat peruca inteligentă

spot_img

peruca

Peruca inteligentă, cu GPS integrat, care oferă indicaţii legate de traseul persoanei care o poartă, a fost inventată de firma japoneză Sony.

Pe lângă faptul că maschează calviţia, aceasta dispune de o conexiune wireless la un calculator, care îi oferă instrucţiuni pentru a-şi ghida “subiectul” de la distanţă, cunoscând localizarea acestuia datorită receptorului GPS integrat. Dispozitive de vibraţie situate în diferite părţi ale capului (în faţă, în spate, la dreapta, la stânga) se activează pe rând, în funcţie de direcţia ce trebuie urmată.

Altă variantă a acestui prototip de perucă este prevăzută cu captatori ai semnalelor electronice emise de creier şi le poate transforma în comenzi.

Datorită acestor captatori, peruca poate măsura temperatura corpului, tensiunea arterială şi poate chiar înregistra imagini pe care posesorul perucii le va putea primi ulterior pe un monitor.

Un purtător de cuvânt de la Sony a arătat joi că au fost depuse cereri de brevete în Uniunea europeană şi Statele Unite, chiar dacă, deocamdată, gigantul japonez producător de electronice nu intenţionează să comercializeze deocamdată noua invenţie.

C.A.