19.7 C
București
duminică, 20 iunie 2021 - 11:50

S-a introdus biletul orar. Bucureștenii pot folosi un bilet unic, timp de o oră pe mai multe mijloace de transport

spot_img

Bucureștenii au acum la dispoziție biletul valabil pe orice mijloc de transport în comun. Acesta se achitată prin platforme electronice de plată (SMS sau Aplicație), este valabilă timp de o oră din momentul achiziționării și costă 1,3 lei.

„De exemplu, pentru o călătorie urbană, cineva care vrea să meargă de la stația Râul Doamnei la Piața Presei Libere, trebuie să călătorească 3 stații până la Brașov, de acolo schimbă cu tramvaiul 41 pentru a ajunge la destinația finală. Acea persoană nu mai plătește ca până acum 1,3 lei pentru cele trei stații scurte și apoi încă 1,3 lei pentru restul traseului, ci un singur bilet, valabil o oră, cu plata prin SMS la 7458 sau prin aplicația B-pay”, a explicat Nicușor Dan.

Unul dintre motivele introducerii biletului orar este încurajarea plății electronice, recomandată pe timp de pandemie.

Avantajul biletului orar este acela că se plătește mai puțin și se economisește timp prin faptul că persoana care circulă cu mai multe mijloace de transport nu mai este nevoită să stea la cozi pentru achiziționarea unei alte călătorii când trebuie să schimbe mijlocul de transport în comun.

Biletul orar a fost introdus de luni, 8 Martie.