-2.8 C
București
sâmbătă, 22 ianuarie 2022 - 4:16
No menu items!

S-a golit “beciul domnesc”. Marian Vanghelie și Horia Georgescu, ultimii mari “grei” arestați, au ieșit de după gratii

spot_img

Primarul suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie va fi judecat în arest la domiciliu, iar fostul șef al ANI, Horia Georgescu, sub control judiciar

politisti retinuti

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au admis contestaţia lui Vanghelie, care stă în arest din 14 martie, şi au decis ca edilul suspendat să fie plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Decizia instanţei supreme este definitivă. De asemenea, judecătorii au admis o altă contestație, privitoare la acest dosar, care trebuie judecat la Tribunalul Buucrești, și nu la Înalta Curte, așa cum era inițial.

Primarul suspendat al sectorului 5 Marian Vanghelie a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani, alături de alte 4 persoane, printre care și omul de afaceri Marin Dumitru, denunțătorul său, acuzat de dare de mită.

Conform procurorilor, în perioada 2006 – 2014, Marian Vanghelie, în calitate de primar al sectorului 5 din Bucureşti, ajutat de Mircea-Sorin Niculae şi parţial de Laura Ciocan, a cerut şi a primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro, reprezentând un “comision” de 20% din încasări.

Fostul șef al Agenției Naționale de Integritate, Horia Georgescu va fi judecat sub control judiciar alături de 8 persoane care au făcut parte din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor, din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, precum şi 4 inculpaţi care aveau calitatea de experţi evaluatori autorizaţi.