27.4 C
București
joi, 30 iunie 2022 - 23:04
No menu items!

S-a deschis circulația trenurilor între Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni, au apărut și primele probleme

spot_img

CFR SA a transmis, duminică dimineață, că, din cauza unor probleme tehnice neprevăzute, se înregistrează mici întârzieri în circulația trenurilor pe ruta ruta directă Gara de Nord – Aeroport care a fost deschisă în noaptea de sâmbătă spre duminică. 

Dat fiind faptul că este prima secție de cale ferată, pe care se aplică sistemul de operare de tip „cadențat”, pe o linie nouă și cu o instalație nouă, au apărut aceste probleme tehnice, însă ele au fost deja identificate și vor fi rezolvate în scurt timp, spune compania într-un comunicat, potrivit Mediafax.

Reprezentanții CFR SA au dat asigurări că problemele de ordin tehnic vor fi remediate operativ, iar trenurile pe relația Gara de Nord – Aeroport vor circula în condiții normale.

Trenurile Gara de Nord București – Aeroportul Internațional Henri Coandă din Otopeni au încept să circule de duminică, odată cu intrarea în vigoare a noului plan de mers al trenurilor. Ruta are 19 km și poate fi parcursă în circa 20 -25 de minute.

CFR Infrastructă a anunțat miercuri că 72 de trenuri vor circula între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni, acestea fiind operate de CFR Călători, Regio Călători și Transferoviar Călători.