S-a dat startul înscrierilor pentru prima sesiune a Bacalaureatului

S-a dat startul înscrierilor pentru examenul de Bacalaureat

S-a dat startul înscrierilor pentru examenul de Bacalaureat

Luni a început înscrierea candidaţilor la prima sesiune a examenului de Bacalaureat (iunie-iulie) şi se va încheia vineri 31 mai, iar înscrierile pentru sesiunea august-septembrie vor avea loc în perioada 15-19 iulie, potrivit unui ordin al Ministerului Educaţiei Naţionale.

Prima sesiune a Bacalaureatului va începe în data de 10 iunie cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, care se desfăşoară până pe 12 iunie.  Între 12 şi 14 iunie  se va susţine cea de a doua probă, de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală la limba maternă, iar evaluarea competenţelor digitale între 17 şi 21 iunie.

Proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională se va desfăşura între 25 şi 28 iunie.

Probele scrise vor începe în data de 1 iulie cu limba şi literatura română, care va fi urmată în 2 iulie de proba la limba maternă şi în 3 iulie de proba obligatorie a profilului. În data de 5 iulie se va susține proba scrisă la alegere a profilului şi specializării, iar rezultatele vor fi afişate pe 8 iulie, până la ora 12,00. În aceeaşi zi, până la ora 16,00, se vor putea depune contestaţiile, a căror  soluționare va avea loc între 9 şi 11 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate în 12 iulie.

Cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2013 va începe în perioada 15 – 19 iulie cu înscrierea candidaţilor.

Pe 19 şi 20 august vor fi evaluate competenţele lingvistice de comunicare orală a limbii române, iar între 19 şi 21 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă. Evaluările competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională vor avea loc în 20 şi 21 august , iar pe 22 şi 23 august cele ale competenţelor digitale.

Prima probă scrisă – cea la limba şi literatura română – se va desfășura în 26 august, căreioa îi urmează proba scrisă la limba şi literatura română pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale în 27 august.

Proba obligatorie a profilului se va susţine în 28 august, iar cea la alegere a profilului şi specializării în 30 august.

Afişarea rezultatelor va avea loc pe 2 septembrie, până la ora 12,00.  Contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi până la ora 16,00 și vor fi soluționate în zilele de 3 şi 4 septembrie, urmând ca afişarea rezultatelor finale să se facă pe 5 septembrie.

C.I.

NICIUN COMENTARIU