7.5 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 3:10
No menu items!

Să consumăm alimente anti-îmbătrânire!

spot_img

Să consumăm alimente anti-îmbătrânire!

Procesul de îmbătrânire nu poate fi oprit, dar îi putem întârzia efectele, dacă adoptăm un stil de viață sănătos. Putem evita sau preveni anumite boli, ne putem simți mai energici și putem arăta mai bine. Un suflet tânăr păstrează corpul frumos. Să râdem, să trăim o viață fericită, să nu ne plângem și să îi mulțumim lui Dumnezeu pentru miracolul de a ne trezi în fiecare dimineață și de a trăi fiecare zi. Sportul și alimentația pot face minuni, dacă le includem în viața noastră.

Apa, consumată regulat de-a lungul zilei, grăbeşte eliminarea toxinelor, creşte nivelul energetic şi contribuie la aspectul proaspăt al pielii. Un consum mic dar stabil ne menţine corpul în parametri optimi şi luptă mai ușor cu îmbătrânirea.

Ceaiul verde conţine antioxidanţi, care încetinesc îmbătrânirea, prevenind multe afecțiuni grave și întărind sistemul imunitar.

Uleiul de măsline conține polifenoli, antioxidanți și grăsimi nesaturate care luptă pentru prevenirea bolilor nemiloase.

Iaurtul conține bacterii benefice pentru organism, deoarece ajută la digerarea mâncărurilor consumate.  Ajută la eliminarea toxinelor, păstrând o bună digestie. Conține calciu și previne bolile oaselor. Anticorpii conținuți au efect benefic asupra sistemului imunitar.

Nucile conțin vitamine și minerale, fiind bogate în grăsimi nesaturate, care previn bolile grele.

Fisticul scade numărul caloriilor ingerate, menținând senzația de sațietate.

Peștele conține acizi omega 3 ce previn formarea cheagurilor de sânge pe artere și mențin un ritm cardiac normal. Somonul sălbatic conține acizi grași care protejează pielea, creierul, ochii, inima și articulațiile. Culoarea rozalie a cărnii se datorează astaxantinei, substanță ce previne apariţia keratozei actinice (leziuni precanceroase ale pielii, apărute în urma expunerii prelungite la soare).

Soia este o sursă excelentă de proteine fără grăsimi, care se găsește, în special, în sortimentele tofu.

Scorțișoara reglează insulina și conține antioxidanți.

Afinele sunt pline de fibre, vitamine, minerale și antioxidanți, care protejează creierul și pielea.

Pastele integrale conțin fibre, ce reduc nivelul colesterolului „rău”. Făina integrală conține polifenoli, unii dintre cei mai putenici antioxidanţi.

Legumele verzi sunt bogate în folaţi, ce contribuie activ la protecţia ADN-ului la nivel celular şi a vaselor sanguine, previn problemele renale şi scad riscul de diabet. Spanacul și salata verde conțin luteină, despre care s-a dovedit științific că are proprietăți anti-îmbătrânire.

Roşiile, prin conținutul ridicat de licopen, reprezintă un antioxidant puternic, care menţine tineretea şi protejează pielea.

Porumbul conține fibre și alte componente care previn cancerul.

Cerealele integrale ajută la o digestie bună, previn depunerea colesterolului pe artere și previn bolile cardiovasculare și alte afecțiuni periculoase, care ar putea scurta viața.

Curcumina este un condiment extrem de sănătos, care inhibă creșterea celulelor canceroase, prevenind  apariția sau răspândirea tumorilor.

Vinul roșu eliberează, în organismul consumatorului, resveratrol, o substanță care încetinește procesul de îmbătrânire al celulelor din corp. De asemenea, conține antioxidanţi şi minerale.

Ciocolata conține flavanol, substanță ce menține funcția circulației la un nivel normal și previne bolile legate de circulație, tensiune arterială, diabet, demență și afecțiuni ale rinichilor. Ciocolata neagră scade nivelul de colesterol rău din organism și îl crește pe cel bun. Ciocolata amăruie este bogată în flavonoizi, ce scad riscul bolilor cardiace şi previn apariţia demenţei.

Cafeaua previne bolile inimii, diabetul de tip 2 și boala Parkinson.

C.N.