13.1 C
București
joi, 23 septembrie 2021 - 11:56

Sănătate pentru longevitate

spot_img

sanatate pentru longevitate

Dacă suntem sănătoși și mulțumiți, e simplu să ne prelungim viața. E suficient să fim consecvenți în alimentație și disciplinați în viață. Ca orice lucru de pe pământ,  și longevitatea se învață.

Să fim verzi – chinezii beau tradiționalul ceai verde și mulți depășesc remarcabila vârstă de 100 de ani. Ceaiul verde conține antioxidanți și inhibă formarea și dezvoltarea celulelor canceroase.

Să ne “pisicim” – un cercetator american în medicină afirmă că pisica are rol de tampon asupra efectelor patogene ale stresului, scăzând tensiunea arterială și riscurile bolilor cardiace.

Să ne vitaminizăm – spirulina este o sursă unică de oligoelemente și de acizi grași esențiali, cu proprietăți în prevenirea îmbătrânirii. O cură cu spirulină ne oferă tonus și vitalitate.

Să înghițim aspirină – arma perfectă pentru febră și dureri de cap. Biologii americani afirmă că folosirea regulată în doze minime scade uimitor pericolul îmbolnăvirii de cancer mamar.

Să imităm albinele – mierea și polenul acționează pozitiv asupra colesterolului și a trigliceridelor. Media de viață a apicultorilor este superioară celei a populației în general.

Să ne iubim aproapele – 5% din cazurile de cancer pulmonar se datorează fumatului pasiv, nu celui activ. Dacă iubita/iubitul sau colega/colegul fumează și tu nu, riscul  mortalității coronariene crește cu 23%.

C.N.