2 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 5:54
No menu items!

Să ne trântim la pământ pentru fiecare palmă de pământ

spot_img

Andi Topala_edit

  • Andi Topală

     

Scena de la Nana, cu femeia trântită violent la pământ în preajma Elenei Udrea, nu are nicio legătură cu politica și nici cu fanatismul dus la extrem al unor simpatizanți sau al unor membri într-un partid politic, fie el PDL, fie el PMP. Scena de la Nana este dovada clară a unei rețele mafiote ce susține anumiți lideri politici care, la rândul lor, îi oferă protecție.

Ștefan Fileață, alias Fane Fileață, nu este la prima faptă cu violență. Este cel care, în 2012 a devastat o secție de votare. A fost și arestat, dar eliberat. Deci știm cu cine avem de-a face. Este mai puțin important dacă agresorul a fost sau mai este membru PDL ori s-a înscris în PMP, pentru că ceea ce contează, de fapt, din punctul meu de vedere, este că Fane Fileață este un interlop în preajma unui lider politic, cu toată dezicerea Elenei Udrea sau a PMP. Ca să fiu clar, pentru a nu da naștere unor acuzații de calomnie, citez din Dicționarul Explicativ al Limbii Române: INTERLÓP, -Ă, interlopi, -e, adj. Care are o reputație proastă; rău famat, dubios, suspect. ♦ Care aparține traficului ilegal. (DEX 2009).

Bătrâna agresată voia să spună în gura mare, să-i explice Elenei Udrea cum i-a fost luat cu japca pământul de la părinții ei, pământ pe care ea nu vrea să-l vândă. Urechile liderului PMP i-au fost protejate imediat de Fane Fileață. Elena Udrea nu trebuia să știe cum a ajuns ea moșiereasă la Nana și ale cui au fost de fapt pământurile cumpărate.

Acum, Elena Udrea acuză o manipulare grosolană prin încercarea de a alătura numele ei și al PMP agresorului de la Nana. Așa este, doamna Udrea, este o manipulare. Imaginile cu liderul PMP Călărași, Dragoș Coman, zâmbind, cu mâinile la spate, în momentul în care bătrâna este trântită la pământ, sunt trucate. Pe modelul „palmei de la Ploiești”. El de fapt a sărit în ajutorul femeii, dar cineva rău intenționat a șters momentele din înregistrarea Antenei 3. Asta înseamnă că este exclusă complicitatea liderului local al PMP cu interlopul Fileață și cu tot ce se întâmplă cu pământurile de la Nana.

Acum stau și mă întreb ce diferență este între o femeie trântită la pământ de un interlop și o femeie jignită în ultimul hal de președintele unei țări. Jignită tot din cauza unor pământuri. Traian Băsescu spunea anul trecut: „Chișinăul să lupte pentru fiecare palmă de pământ”. Acum înțeleg. Trebuie să ne trântim la pământ pentru fiecare palmă de pământ.

Îmi pare rău că am folosit obsesiv cuvântul „pământ”, dar se pare că acesta este laitmotivul zilelor noastre.